Feestelijke opening Faalangstcentrum Rotterdam

Feestelijke opening Faalangstcentrum Rotterdam

Op 1 september 2018 is op feestelijke wijze het startschot gegeven voor Faalangst Centrum Rotterdam. Mariëlle Hage (coach en trainer van praktijk De Hoofdzaak Coaching in Rotterdam) en Nicole de Gruijter (pedagogisch coach van praktijk Intense Kinderen in Berkel & Rodenrijs) bundelen hun krachten voor dit nieuwe initiatief. Op hun missie om faalangst te reduceren bieden zij vanaf 1 september in Rotterdam en omstreken diverse trainingen, advies en informatie voor kinderen vanaf 5 jaar en volwassenen. Ook voor (opvoed)professionals staan zij klaar.

Faalangst

Waarom is het zo belangrijk dat er aandacht is voor het leren omgaan met faalangst? Mariëlle en Nicole zeggen hierover: “Faalangst maakt je onzeker, je twijfelt aan je eigen kunnen en het werkt belemmerend. Faalangst brengt spanning met zich mee. Soms worden zaken vermeden vanuit de overtuiging dat het toch niet lukt, of er wordt gereageerd met boosheid of verdriet. Geen fouten durven maken en hard werken kan ook spelen bij faalangst. Er is meestal sprake van een negatief zelfbeeld. Door informatie, nieuwe inzichten en oefeningen kan je leren met faalangst om te gaan, zodat het niet langer belemmerend hoeft te werken.”

In aanvulling noemen de dames: “Faalangst komt voor bij alle leeftijdsgroepen (kinderen en volwassenen) en wordt zeker niet altijd als zodanig herkend.”

Aanbod

Faalangstcentrum Rotterdam biedt training voor kinderen en volwassenen met faalangst en advies en informatie voor opvoeders en professionals ten behoeve van de begeleiding en ondersteuning van kinderen (met faalangst).

De kinder/tienertrainingen die Nicole en Mariëlle bieden vanuit Faalangstcentrum Rotterdam (in kleine groepjes of individueel) helpen de kinderen te leren omgaan met hun faalangst waardoor ze met meer plezier door het leven gaan en zich goed kunnen ontwikkelen.

Ook opvoeders kunnen terecht bij Faalangstcentrum Rotterdam. Door middel van informatieavonden, workshops of persoonlijk advies kunnen zij meer leren over faalangst en de ondersteuning van (hun) kinderen hierbij.

Voor volwassenen met faalangst is ook de nodige aandacht binnen Faalangstcentrum Rotterdam. Op latere leeftijd valt nog goed te ontdekken wat er nodig is om de belemmering van faalangst te beperken, waardoor ook volwassenen meer ontspannen in het leven kunnen staan.

Tenslotte delen Mariëlle en Nicole hun kennis, ervaringen en praktische oefeningen ook met scholen, sportclubs, kinderdagverblijven en andere (pedagogische) professionals zodat ook zij weten hoe ze faalangst kunnen signaleren en kinderen kunnen ondersteunen bij het omgaan met faalangst.

Meer informatie over de professionals kunt u vinden op de websites van de volgende praktijken:

in Rotterdam: De Hoofdzaak Coaching

in Berkel & Rodenrijs: Intense Kinderen